Végbélvizsgálat Aranyér Központunkban

 

A proktológiai vizsgálat előtt előkészítésként csak egy székletürítés javasolt, beöntés, bélmosás, hashajtás nem szükséges. A végbélvizsgálat előtti koplalás nem csak felesleges, de akár ájuláshoz is vezethet a vizsgálat körüli felfokozott idegállapotban, erért káros és veszélyes is lehet.

A konzultáció vendégeink részletes kikérdezésével kezdődik. A következő kérdésekre mindenképpen számítani kell:
“Széklete rendezett-e? Van-e vérzése, fájdalma székeléskor? Érez-e időszakos vagy állandó duzzanatot, viszketést? Vett-e észre váladékozást, haspuffadást, fogyást? Székletét és a szeleket vissza tudja-e tartani? Volt, van-e a családban rosszindulatú daganatos beteg? Panaszaival vizsgálták-e már korábban? Van-e egyéb betegsége, gyógyszerérzékenysége? Szed-e valamilyen gyógyszert, különös tekintettel a véralvadásgátlókra?”
Kórelőzmény esetén az elhozott dokumentációt is ilyenkor tekintjük át. Érdemes ezért a válaszokat előre átgondolni, a korábbi papírokat elhozni.
A gördülékeny bejutás céljából, kérem olvassa el előre Tájékoztató és beleegyező nyilatkozatunkat!
A vizsgálat alatti teendőiről, az arra való felkészülésről talán minden fontosat elolvashat a www.proktológus.hu oldalon.

Hogyan zajlik maga a végbélvizsgálat?

A proktológiai vizsgálathoz a legkevésbé kellemetlen és a szemérmet legkevésbé bántó testhelyzet a bal oldalfekvés a hashoz felhúzott térdekkel. Nagyon fontos, a vizsgálatot és a kezelést nagyban segíti a testi-lelki ellazulás, ami a körülményeket tekintve sokszor igen nehéz. Ebben sokat segít a nyugodt környezet, türelmünk és megnyugtató viselkedésünk.
A vizsgálat minden esetben a végbéltájék megtekintésével kezdődik. Néhány elváltozásra már ekkor fény derül.
Ez után következik az ujjal való kíméletes végbélvizsgálat, mikor is a végbél fájdalma, a fájdalmasság iránya, a záróizom feszessége, esetleges kinövések is vizsgálhatók. A sokak által igényelt altatásos végbélvizsgálat sok végbélprobléma kiderítésére (pl. fájdalom) alkalmatlan, erre a legendásan kíméletes vizsgálati technikánkkal nincs is szükség (vendégeink ezzel kapcsolatos véleményéről itt olvashat>>). Nagyfokú fájdalom esetén viszont a további vizsgálatnak értéke sokszor kétséges, egyes betegségek állapotát csak rontja, ilyenkor érdemes ettől eltekinteni, a kezelés egy későbbi időszakában pedig fájdalom nélkül elvégezni.
végbéltükrözéskor (anoscopia) a végbél alsó 5-8 centiméterét lehet megvizsgálni, ekkor lehet a nyálkahártya és az aranyerek állapotát rendesen megítélni. Végbéltükörből a talált betegségtől és az esetleges kezeléstől függően többféle vastagság (a speciálisan gyártott 14mm vékonytól az akár operációs 22mm-ig) használatos. Ilyen előkészülettel történik az aranyerek esetleges kezelése – gyűrűzése – is.
Ezek után kerül sor a végbél alsó 15-20cm átnézésére, amit vékony, 14mm-es rektoszkóppal végzünk, minimális kellemetlenséggel.

A vizsgálat során felmerülhet vastagbélgyulladás vagy vastagbélrák lehetősége.
Az általunk használt, legkorszerűbb, kombinált székletteszttel nagy biztonsággal eldönthető, hogy szükséges-e a továbbiakban a vastagbél teljes hosszának átvizsgálása, a vastagbéltükrözés, kolonoszkópia.

Orvosaink:

Nem csak az arcára szeretnénk mosolyt csalni. 🙂

Dr. Mikes Csaba

Dr. Mikes Csaba

proktológus, sebész főorvos

Proktológia magánrendelést 2007 óta folytatok. A kórházi végbélsebészet mellett magánrendelésen a végbéltájéki panaszokkal (aranyeresség, condyloma, végbélviszketés, végbélsipoly, végbélberepedés, jó és rosszindulatú végbél és vastagbéldaganatok) hozzám forduló páciensek ellátását végzem, célom az alapos kivizsgálását követő pontos diagnózis felállítása és annak legkorszerűbb ellátása.

Tovább >>

Dr. Lehoczki Gergely

Dr. Lehoczki Gergely

proktológus, sebész adjunktus

Proktológiai rendelést korábban 4 évig folytattam. 1979-ben születtem, Százhalombattán élek családommal, két fiú édesapja vagyok. 1997-ben érettségiztem a budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban. Már a gimnáziumi évek alatt készültem az orvosi hivatásra, érettségi után azonnal jelentkeztem és felvételt nyertem a Semmelweis Egyetemre. Tanulmányaim során érdeklődésem a manuális szakmák, azon belül sebészet felé fordult. Tovább >>

Budapesti Aranyér Központunk címe:

1024 Budapest, Lövőház utca 24. félemelet 5.

Tovább a részletekhez és a bejelentkezéshez>>

1024 Budapest Lövőház u. 24.

Székesfehérvári Aranyér Központunk címe:

8000 Székesfehérvár, Budai út 318.

Tovább a részletekhez és a bejelentkezéshez>>

Aranyér Központunk 2014-ben az Év Magánrendelője verseny szakmai, 2017-ben a közönségdíját nyerte el.

Kövessen Facebook-on is!

ARANYÉR KÖZPONTJAINK CÍME, TELEFONSZÁMA:

Célunk, hogy a hatékony vizsgálatot, kezeléseket Ön lehetőleg akár a munkahelyről is szívesen elugorva, mint egy megszokott ügyintézést, a mindennapi életvitelt folytatva meg tudja oldani, és utána a napi rutint egy baráti mosollyal, jó hangulatban, traumák elszenvedése nélkül folytassa.

Telefonos bejelentkezés munkanapokon 9-18 óráig:

+3630-868-0244

Szeretettel várjuk Aranyér Központunkban Budapesten és Székesfehérváron!

Budapesti proktológia

Budapesti Aranyér Központunk címe:

1024 Budapest, Lövőház utca 24.
félemelet 5. (8-as kapucsengő)

Székesfehérvári proktológia

Székesfehérvári Aranyér Központunk címe:

8000 Székesfehérvár, Budai út 318.

Egészségpénztárak

A konzultációs díj fizetése rendelésünkön készpénzzel vagy bankkártyával történhet. Az önkéntes egészségpénztár a kért számla ellenében a díj összegét a páciensnek a későbbiekben utalja vissza. (Közvetlenül egészségpénztári kártyákkal való fizetés nem lehetséges.)

Központunk jelenleg a következő önkéntes egészségpénztárakkal (Ep.) kötött szerződést:

ADVANCE MEDICAL, Allianz Hungária Ep., Danubius Ep., Életút Ep., Generali Ep., Herendi Ep., IZYS Önsegélyező Pénztár, Medicina Ep., MKB Ep., OTP Ep., Patika Ep., Postás Ep., Prémium (AXA) Ep., Questor Ep., Tempo Ep., Vasutas Ep., Vitamin Ep.

Küldetésünk, hogy könnyebbé tegyük az Ön életét végbélproblémáinak megelőzésével és meggyógyításával.

Hisszük, hogy minden embernek alapvető joga, hogy egészségesen, egészségügyi problémáktól mentesen, szabadon élhesse életét, és Egészségügyi Központunknak minden hiteles módon segítenie kell őt abban, hogy ezt el is érhesse.